Előnyök

Fő előnye, hogy egészséges és természetes életteret nyújt -

  • EGÉSZSÉGBARÁT, mert a gerenda- vagy rönkházak esetében folyamatos párakiegyenlítődés megy végbe a falakon keresztül. A fa megújuló, természetes építőanyag, több millió mikrocelláin keresztül folyamatosan lélegzik, a helyiség belső páratartalmát szabályozza. Légúti betegségekben szenvedők részére is ideális klímát biztosít, nincs többé kínzó köhögés, levegőtlenség. Mindennemű páralecsapódás illetve penészedés teljesen kizárt. Természetes atmoszférájának köszönhetően pozitívan hat a vegetatív idegrendszerre, pszichésen egyedülálló életminőséget kínál.
  • GAZDASÁGOS, mert a favázas épületek hőszigetelése rendkívül jó! Gondoljunk csak a forró zsírba helyezett fémkanál és fakanál esetére! A fakanál nem melegszik át, mert rosszul vezeti a hőt. A faházunk falai télen bent-, nyáron kint tartják a meleget, tökéletesen illeszkedve az igényeinkhez! Nem a falakat, hanem a lakótér levegőjét melegítjük, ezzel energiát nyerünk!
  • BIZTONSÁGOS, mert a gerenda -és rönkházak vetekednek a kőépületek stabilitásával, földrengés szempontjából pedig állékonyságuk meghaladja a kőépületét.
  • HASZNOS területet nyerünk, ugyanis egzakt módon számítható az alkalmazott falvastagságok miatt nyerhető hasznos alapterület-különbség. Míg a hőszigetelt téglafal kb. 45 cm, addig a favázas kb.21-22 cm széles. 100 m2-es épület esetén, kb. 8 m2 extra terület válik hasznossá, pl. egy kisebb szoba formájában.
  • TARTÓS, mert míg a hagyományos épületeket 80-100 évre tervezik, addig a fenyők a karbantartási előírások betartása esetén több száz évig is egészségesek maradnak, fizikai változást nem szenvednek.
  • MÉRETPONTOS, PRECÍZ, mert a legkorszerűbb számítógép-vezérelt gépsorokon előregyártott elemekből épül fel.
  • ÉPÍTÉS IDEJE RÖVIDEBB, mert az építés száraz technológiával, döntően üzemi körülmények között előkészítve történik. Maximum 2-5 hónap. A téglaépületeknél ugyanez 8-10 hónap. A faházak kész alapra évszaktól függetlenül építhetők.
  • KÖRNYEZETKÍMÉLŐ, mert sem az alkalmazott anyagokkal nem szennyezzük a környezetünket, sem az építési területet nem teszi terméketlenné a fából való építkezés.
  • TERVEZÉSI SZABADSÁG, Kombinálható bármilyen hagyományos építési technológiával. pl. csak a tetőtéri felépítmény épül gerendából, vagy a válaszfalak más szerkezetűek, stb.
  • KALKULÁLHATÓ KÖLTSÉGEK, mert ajánlatunkat adott műszaki tartalommal, határozott időre, fix áron adjuk.
Az oldal megtekintéséhez Macromedia Flash Player 8 szükséges!